Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolkodom-most épp a versenyekről

2022.05.29

Már megint gondolkodom..

tudom, hogy én vagyok az, aki sokak gondolatát kimondja.. még ha nem is kíméletes ( nem nagyon szoktak értékelést kérni tőlem, mert a hibákra hívom fel a figyelmet nyalizás nélkül..)

Nem, nem azért mert gonosz vagyok, hanem mert látom, min kellene javítani,hogy a produkció még jobb legyen-- (azt hiszem az a cél nem ?)

Régóta rágodom a kérdéseken, és csak kérdéseim vannak.. nem személyeskedés, nem kell senkinek magára vennie Csak egy üzenet

1--Miért kell ez a sok "verseny "?

Mindenféle megrendezésben -- sokszor félig illetékes zsűrivel ?? jó jó tudom kell néha egy kis megmérettetés, hogy tudjuk holtartunk a tanulásban, a fejlődésben.. ártani, nem árt.. elindulunk mindenfelé, az egyik versenyen lepontozzák a másikon istenítik ugyanazt a produkciót-- nem is elgondolkodtató---

2--amatőr kategória -? Ez az a helyzet, amikor még a tanárnak nem volt ideje felkészíteni a versenyzőt nagyon sok mindenre-- hacsak nem már több éve tanul-- (mert akkor volt !!) tudom-- azért "amatőr", mert még esetleg nem nyert versenyt, ....vagy helyezést..(na jó.-- gyakorlásra azért pont jó !) De azért sok hiányosság van, amit nem szabadna erre fogni..Ne keverjük össze azt hogy mennyi ideje tanul valaki, és hogy versenyzett már.. általában a tanfolyamokon kb 1 év után, már nem a kezdő csoportban vagyunk..tehát elvileg nem amatőr..Addigra már illik tudni sok mindent !! PL-- tánc ALAPOK! értem ezalatt a színpad jelentőségét is..

3-- 3-4- illetve több éves jól, kevésbé jól előadott koreográfiák..(upsz-tavaly is ezt láttuk, hibák maradtak, meglehet hogy most mástól látjuk--) legalább a zene lenne más..

4---igénytelen ruhák !! Sminkek, hajak, stb...err csak annyit, Tanár,(az Ő dolga erre is figyelni, bár aláírom, nem mindenki hajlandó hallgatni a jó szóra ) Tükör !!!! no az mindent elmond még akkor is ha nem akarod !!

5--- középhaladó kategória-- ok, itt már biztosan voltak eredmények, fellépések, sikerek, de miért hiányoznak szintén az alapok ??

6---És akkor -- Gondolkodom tovább

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

versenyek

(Tigris, 2022.07.31 02:36)

Ami a versenyeket illeti, ezek többnyire belterjesek. Lásd: Tanú: "elnézést Virág elvtárs, de az az ítélet". "Arról" a szerencsére kihalt versenyről tán annyit, hogy fél évvel előtte tuti volt, hogy ki nyer és néha az ára is megvolt. Egyébként ilyen irtózatis verseny mennyiség kifejezetten káros. Szerencsére maradt még színvonalas verseny, csak ugye a COVID. Meg a nemzeti nagytáncmester, aki nyomokban hazánkban is található. De mindig ugyanolyan. Nem rossz, de ugyanolyan. A fellépések meg kihalóban. Zsűri... Erre én pl. adok. De a maguk által kinevezett mestertanárok... Hát kb. ennyi.